10 Temmuz 2019 Çarşamba

Blogger Mı Wordpress Mi ?



Bir web sitesi açmaya karar verdiniz ve bu sitenin Blogger mı yoksa Wordpress tabanlımı olması arasında kararsız kaldıysanız doğru makaleyi okuyorsunuz demektir. Bu makalede sizlere kısaca blogger ve wordpress arasındaki farkı anlatacağım, öncelikle blogger'ı ele alalım ve wordpress ile makaleyi bitirelim.

Blogger Mı ?

Blogger google nin bizlere sunduğu tamamen ücretsiz web site kurabileceğimiz bir platformdur.Hosting ve domain ücreti olmayan sınırsız içerik girebileceğimiz ve bunla para kazanmanıza google olanak sağlıyor. Önceden blogger fazla tercih edilmiyordu bunun nedeni ise blogger 'ın önceden fazla bir tema şablunu yoktu, bulabileceğiniz temalar bir elin parmağını geçmeyecek kadar az ve çirkin temalardı. Şimdi ise herkesin göz zevkine hitap edecek on binlerce tema seçeneği var, tabi geçen zaman içinde google blogger 'ın arayüzünde ufak tefek değişiklikler yaparak daha kolay bir hale getirdi. Blogger bir site açınca alan adınızın sonu ücretsiz olduğu için ****.blogspot.com olarak bitiyor, isterseniz herhangi bir hosting firmasın dan domain alarak bunu blogger sitenize kolay bir şekilde bağlayabilirsiniz.

Wordpress Mi ?

Wordpress kullanmak için bir web sitesi ilk defa açacaksanız kesinlikle tercih etmem. Nedeni ise ilk site açacaklar için çok karmaşık gelebilir. Diğer bir nedeni ise wordpress tabanlı site açanlar genellikle domain ve hosting'e aylık yada senelik para verdikleri için siteyi artık kapatma kararı alıyorlar ve onca emek boşuna gidiyor. Bir web sitesi açıp hemen para kazamazsınız en az 1 yada 2 yıl sonlarında sitenize yeni yeni ziyaretçiler gelir. Blogger site ücretsiz olduğu için siz ne kadar sitenizde sıkılsanız bile google de köşede bir yerde siteniz değerlenmeye başlar.

Bildiğimiz şeyler arttıkça, bilmediğimiz şeylerin ne kadar çok olduğunu daha iyi anlarız, çünkü onların çerçevesi büyüdükçe, bilinmeyenlerle olan temasları da artar.

En eski gönderi